Тази есен се провежда 24-тият международен филмов фестивал . В периода

...
Тази есен се провежда 24-тият международен филмов фестивал . В периода
Коментари Харесай

5 заглавия, които харесахме от София Филм Фест тази есен

Тази есен се организира 24-тият международен кино фестивал . В интервала от 24 септември до 15 октомври киноманите могат да гледат към деветдесет кино лентата в 10 обичайни киносалона в София, както и на сцената на новото пространство за културни събития навън Sofia Summer Fest. Избрани филми могат да се гледат и онлайн.

Първото заглавие в програмата бе Паразит - южнокорейска черна комедия на режисьора Бонг Джун-хо, която сграбчи Оскар за най-хубав филм предходната година. Във фестивала са показани още любимците от кинофестивалите в Кан, Венеция и Берлин, а няколко български заглавия дебютират в границите на София Филм Фест. Българско кино в есенното издание взе участие с пет игрални и шест

Ето няколко оферти, които си коства да гледате:

„ Господ съществува, името ѝ е Петруния "

Вълнуващият филм е копродукция сред Северна Македония, Белгия, Франция, Хърватия и Словения. Той завоюва тринадесетата кино премия ЛУКС на Европейския парламент и се популяризира на всички европейски езици. Лентата на режисьорката Теона Митевска сграбчи също и две награди от Берлинале 2019, както и номинация за Златна мечка. Сюжетът споделя за жена на име Петруния, която инцидентно хваща хвърления кръст на Йордановден и отхвърля да го върне, тъй като това е нейният шанс и тя има право на него, без значение че е жена.



Гледайте също…
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР